Inlägg taggade med ‘trut’

Grått och trevligt!

6 oktober, 2011, 13:10

Det har blåst och regnat de senaste dagarna. För att inte bli alltför nedstämd av vädret försöker jag utnyttja det till något trevligt. I går gav jag mig exempelvis ner till havet efter avslutad arbetsdag.

När vinden ligger i ordentligt brukar jag fotografera måsfåglar. De brukar glidflyga så fint i blåsten vilket ger goda möjligheter till att ta fina bilder med kameran. Uppifrån en gammal militärbunker har jag fin utsikt över en kustremsa där trutarna patrullerar fram och tillbaka. Det är imponerande att se hur de med minimala vingrörelser har full kontroll och med lätthet glider omkring i lufthavet.

När jag stod där och tittade på fåglarna i luften fick jag syn på något i ögonvrån som rörde sig. På en stenbumling, fem sex meter ifrån mig, satt en liten fågel och vippade nervöst med stjärtfjädrarna. Den påminde om en sädesärla, fast betydligt mörkare. Det var en svart rödstjärt, en fågel jag inte sett så många gånger förut. Försiktigt vände jag kameran mot fågeln och hann ta en bild innan den flög iväg. Plötsligt förbyttes den grå och trista dagen till en fortsatt grå men desto trevligare dag.