Inlägg taggade med ‘lästips’

Läslust!

11 november, 2011, 15:11

Nu är årets alla trädgårdsprojekt avslutade. Siktet är inställt på soffläge med avkoppling, eftertanke och funderingar på vad som kan göras bättre nästa år. På nattduksbordet ligger tre böcker som lockar till läsning.

Trädets tid (Norstedts), av Christel Kvant (som även är krönikör i Allers), har blivit nominerad till Augustpriset i klassen Årets fackbok. En hel bok om träd – kan det bli annat än fascinerande!

Intressant läsning väntar jag mig också i Gröna själar och andliga trädgårdar, av Pia Mattsson (Cordia). Bokens ambition är att ge personliga exempel på hur en trädgård kan erbjuda andliga värden. Kanske genom att vara lugn och trygg oas, eller en plats där man hämtar kraft, energi och inspiration. Elva personer berättar om vad trädgården betyder för just dem.

Och så en dos praktiskt vetande förstås! I Största trädgårdshjälpen, av Susanna Hultin och Gunnel Carlson (Bokförlaget Semic), tänker jag frossa i läbbiga skadedjur och envisa ogräs och lära mig knepen för att bekämpa dem. Nästa säsong är jag förberedd och kan sätta in motmedel i rätt tid.

Läslust!

28 juni, 2011, 11:06


Ett bra sätt att garanterat få spänning och romantik på semestern är förstås att ladda med böcker. I Allers nr 27 tipsar vår fictionredaktör Gunilla Sandell om bästa läsningen i hängmattan, dessutom lottar vi ut 100 böcker! Är du på väg till bokhandeln redan nu, får du ett tips här:

En bok att sträckläsa
Den unga Rebecca Trolle hittas mördad efter att ha varit försvunnen i två år. Vid sin död höll hon på att skriva en uppsats om Thea Aldrin, en barnboksförfattarinna som många år tidigare dömts för mord på sin man. Rebecca verkade övertygad om att Thea var oskyldig och tänkte försöka bevisa detta. Var det därför hon mördades? Mordutredningen utvidgas och kompliceras när man finner ytterligare en mördad kropp på samma ställe som Rebeccas  Utredningen leds av Alex Recht och hans närmaste medarbetare Fredrika Bergman och Peder Rydh, och alla tre blir, av olika anledningar, personligt berörda av fallet, vilket ytterligare ökar spänningen i denna spännande berättelse. Änglavakter (Piratförlaget) är Kristina Ohlssons tredje deckare och hennes bästa hittills, vilket inte vill säga lite.