Inlägg taggade med ‘Boktips’

Sommarens bästa boktips!

15 maj, 2014, 06:05

Några finfina boktips!

tre mustaschprydda fransmän ger sina bästa hamburgerrecept. vad sägs om en burgare med 3 sorters kött, cantalburgare eller entartarburgare på tonfisk? Definitivt en kokbok för inbitna hamburgerfans!

Tre mustaschprydda fransmän ger sina bästa hamburgerrecept. Vad sägs om en burgare med 3 sorters kött, cantalburgare eller en tartarburgare på tonfisk? Definitivt en kokbok för inbitna hamburgerätarer!

En fikabok som inte bara bjuder på klassiska kakrecept och fina bilder utan även historiska fakta om vår fikatradition.

En fikabok som inte bara bjuder på klassiska kakrecept och fina bilder utan även historiska fakta om vår fikatradition.

En kokbok om svenska smaker och klassiska husmansrätter där Allers fotograf Christina Uhlin har plåtat bilderna!

En kokbok om svenska smaker och klassiska husmansrätter där Allers fotograf Christina Uhlin har plåtat bilderna!

Mannen vars kök jag vill bo i, eller i alla fall sitta på hans axel under tiden han lagar mat; vår allas Plura från eldkvarn! Så sätt igång grillen och grilla för kärlekens skull!

Mannen vars kök jag vill bo i, eller i alla fall sitta på hans axel under tiden han lagar mat; vår allas Plura från Eldkvarn! Så sätt igång grillen och grilla för kärlekens skull!

nySandra

 

 

 

Vårblommor och glad påsk!

4 april, 2012, 10:04

Bild: www.tulpanguiden.se m fl

Liksom så många andra har jag gått och hoppats på fint väder till helgen. De där dagarna kring påsk är vanligtvis öronmärkta för en rejäl vårstart i trädgården och det brukar inte vara omöjligt att locka med sig resten av familjen, i alla fall om det bjuds på fika i ett solig hörn.

Underbara påskliljor!

I år ser det ut att bli knepigare, men en glad påsk kan man ju hoppas på ändå. Och jag ska köpa mig ett jättefång med påskliljor. Det kostar inte många kronor och med några kvistar från spireahäcken är det lätt att få ihop flera fina buketter med mycket vårkänsla.

Boktröst

Blir vädret för ruggigt har jag ett par böcker i beredskap. I sällskap med ett välfyllt påskägg försjunker jag gärna en stund i Gunnel Carlsons senaste, Min gröna passion (Norstedts), och så är jag nyfiken på det växande intresset för stadsodling. I boken Gatsmart odling, av Ulrika Flodin Furås (Natur och kultur) vill jag inspireras och lära mig mer.

Läslust!

11 november, 2011, 15:11

Nu är årets alla trädgårdsprojekt avslutade. Siktet är inställt på soffläge med avkoppling, eftertanke och funderingar på vad som kan göras bättre nästa år. På nattduksbordet ligger tre böcker som lockar till läsning.

Trädets tid (Norstedts), av Christel Kvant (som även är krönikör i Allers), har blivit nominerad till Augustpriset i klassen Årets fackbok. En hel bok om träd – kan det bli annat än fascinerande!

Intressant läsning väntar jag mig också i Gröna själar och andliga trädgårdar, av Pia Mattsson (Cordia). Bokens ambition är att ge personliga exempel på hur en trädgård kan erbjuda andliga värden. Kanske genom att vara lugn och trygg oas, eller en plats där man hämtar kraft, energi och inspiration. Elva personer berättar om vad trädgården betyder för just dem.

Och så en dos praktiskt vetande förstås! I Största trädgårdshjälpen, av Susanna Hultin och Gunnel Carlson (Bokförlaget Semic), tänker jag frossa i läbbiga skadedjur och envisa ogräs och lära mig knepen för att bekämpa dem. Nästa säsong är jag förberedd och kan sätta in motmedel i rätt tid.